Enligt många personer är Lund en fantastisk stad att plugga i och många menar att det är den roligaste upplevelsen dem upplevt. I staden får man utvecklas som människa, få nya kunskaper och träffa nytt folk. Lunds universitet förbereder många personer varje år att kliva in i arbetslivet och är välkända för deras bra förutsättningar att lyckas.
Lund kryllar av bostäder och många av dem hjälper främst studerande att hitta bostad ett exempel, är Bopoolen som drivs av en studentkår i Lund. Deras främsta syfte är att studerande snabbt och enkelt ska hitta bostäder och få reda om information om hur man ska leta och hyra fastigheter i området. På Bopoolens hemsida kan man både leta bostäder men främst kan du hitta information och tips om en eventuell flytt till Lund.

Länk: http://bopoolen.nu/

AF Bostäder är Lunds största förmedlare av studentbostäder och de delar ut både hyresrätter, studentbostäder, rum i korridor och förråd. Man måste vara student eller blivande student och medlem i Akademiska Föreningen för att ställa sig i deras bostadskö. AF Bostäder är en av de absolut bästa möjligheterna att få en bra bostad fort i Lund och på deras hemsida kan du göra många olika val.

Länk: https://www.afbostader.se/

Boplats Syd delar ut många bostäder som kommer från privata hyresvärdar och det är ett bra ställe att ställa sig i kö på. Bostäderna delas ut efter ett kösystem som är helt opartiskt och det går att få tag på olika sorters bostäder. Boplats delar ut bostäder från t.ex Stena Fastigheter Malmö och Lund med flera privata hyresvärdar. Det finns helt enkelt många olika bostäder att få tag på.

Länk: https://www.boplatssyd.se/

Michael Hansens kollegium hyr ut rum i korridorer och de har över 200 stycken. För att få hyra dessa måste man först av allt vara heltidsstuderande vid Lunds universitet och sedan ställa sig i deras elektroniska kö. Det finns även lägenheter på Michael Hansens kollegium men de är mycket färre än rummen. På MHK kan man få stipendium om man ansöker till dem och stipendiaten delas ut till de som har bra gymnasiebetyg. Om man får ett stipendium sänks hyreskostnaderna på rummen och du får mer pengar i fickan vilket kan vara roligt som student.

Länk: https://mhklund.se/